LIMFNA DRENAŽA

MEDICINSKI I KOZMETIČKI POSTUPAK

Limfa je bezbojna tekućina koja se sastoji od plazme i bijelih krvnih stanica. Nastaje kao proizvod staničnog metabolizma koje se putem limfnih žila i limfnih žlijezda prenosi dalje u krvotok, te se preko bubrega izlučuju štetni sastojci.
Limfne žile su vrlo tanke, a za pritisak koji gura tekućinu prema srcu koriste energiju rada mišića. U nekim slučajevima može doći do većeg ili manjeg zastoja u drenaži limfe.

Debljina i celulit su posebno medicinski ali i kozmetički problem suvremenog svijeta koji se uz sve preventivne mjere uspješno tretiraju i limfnom drenažom. Tim postupkom pokušava se ukloniti višak tekućine iz tkiva koje okružuju masne naslage. Na taj način smanjila bi se ukupna veličina celulitične tvorbe. Drenaža povoljno utječe i na izgled kože.

Limfna drenaža može se provoditi ručnom masažom ili uz pomoć posebnih aparata.
Ručna limfna drenaža slična je masaži uz blagi pritisak. Vrlo je učinkovita metoda kojom poboljšavamo mikro cirkulaciju, stimuliramo metabolizam i limfni sustav te ubrzavamo izlučivanje otpadnih tvari.
Limfna drenaža pomoću aparata koristi se upuhivanjem zraka u manšete, te na taj način pritiskom guraju limfu od periferije prema srcu. Koristi se “presso-” i “vacum-” metoda.

OBAVIJEST O POPUSTIMA

Incoming search terms for the article:

KONTAKT INFO

KONTAKT TELEFON 01 2910 976

Dođite na besplatnu analizu tijela!

Newsletter
Pratite nas na iGooglu

Add to Google Reader or Homepage