ULTRAZVUK

ULTRAZVUK U KOZMETIČKOJ PRIMJENI:

Ultrazvuk i primjena ultrazvuka je jedna od terapija otklanjanja celulita. Sam ultrazvuk djeluje na način da titranjem uzrokuje kompresiju i dilataciju tkiva, koji djeluju kao masaža. Posljedica je povećana propusnost staničnih membrana, a time i bolja opskrba stanica kisikom i hranjivim tvarima, te bolje oslobađanje štetnih, otpadnih tvari iz organizma.

Ultrazvuk u kozmetici koristi se najčešće u anticelulitnim tretmanima i tretmanima protiv bora, za oporavak i oživljavanje opuštene i umorne kože, protiv raširenog crvenila, za regulaciju lučenja sebuma i u tretiranju mrlja nastalih uslijed povećane pigmentacije.

U anticelulitnim tretmanima najbolji se rezultati postižu u tretiranju celulitnih nakupina na bedrima, koljenima i gležnjevima. Rezultati, kao i kod drugih načina rješavanja celulita trajniji su i brže vidljivi u slučaju mekanog, edematoznog celulita prvog stupnja. Jedan tretman ultrazvukom traje otprilike 20 minuta, nakon čega se preporučuje ručna masaža. Broj tretmana određuje se ovisno o pojedinom slučaju – najčešće između 6 i 20 tretmana.

ULTRAZVUK U TERAPIJSKOJ PRIMJENI:

Terapija ultrazvukom sastoji se u primjeni ultrazvučne energije u svrhu liječenja. Koriste se njegovi termički i ne termički učinci što ovisi o načinu primjene: kontinuirani ili impulsni terapijski ultrazvuk.

Ultrazvuk se često upotrebljava u fizikalnoj terapiji kod raznih disfunkcija mekog tkiva uključujući kontrakture zglobova, ožiljkastog tkiva, upale tetiva, upala sluznih vreća u zglobovima, spazma skeletnih mišića i boli, degenerativnih promjena na zglobovima, bolnih stanja kralješnice, uganuća, sportskih povreda.

Djelovanje ultrazvuka u terapijske svrhe je mehaničko,toplinsko, fizikalno-kemijsko i biološko.

Najvažnije djelovanje ultrazvuka je toplinsko. Mehanička  se energija u tkivima kroz koja prolazi ultrazvuk pretvara u toplinu i to posebno na mjestima  gdje dolazi do refleksije ultrazvuka, a to je granica između mekih tkiva i kosti. Dakle ultrazvuk je još jedna procedura kojom možemo toplinski djelovati na dublje dijelove tkiva unutar lokomotornog sustava.

OBAVIJEST O POPUSTIMA

Incoming search terms for the article:

KONTAKT INFO

KONTAKT TELEFON 01 2910 976

Dođite na besplatnu analizu tijela!

Newsletter
Pratite nas na iGooglu

Add to Google Reader or Homepage