Vježbanje u termo kapsuli

U termo-kapsuli, posebno konstruiranoj za maksimalno trošenje kalorija i gubljenje masti, izvode se ciljane vježbe za smanjenje opsega na pojedinim dijelovima tijela. Time se ciljano reducira potkožno masno tkivo, a vježbama za oblikovanje tijela osnažuje se muskulatura.

Aktivnim vježbanjem u zagrijanoj termo-kapsuli, znatno se ubrzava metabolizam. Obzirom da je tijelo u tim uvjetima aktivno, dolazi do sinergijskog efekta u postupku eliminacije masnih naslaga.

Do takvog procesa dolazi uslijed djelovanja topline “iznutra i izvana“. Kako je poznato, pod višom temperaturom dolazi do ubrzavanja svih kemijskih procesa, pa stoga dolazi i do ubrzane i lakše kemijske reakcije pri razgradnji masnog tkiva (lipolize).

Osim na ubrzanje lipolize, aktivnim vježbanjem aktivira se i vazodilatacija (širenje krvnih žila), enzimski sustav, te znojenje, koje je presudno u izbacivanju toksina i otpadnih tvari iz tijela. Vježbanjem se istovremeno aktivira i oja?ava opuštena muskulatura tijela, te se intenzivira dotok serotonina, što rezultira boljim raspoloženjem i vedrijim pogledom na svijet.