TRETMANI

Tretmanima nazivamo postupke kojima se djeluje na pojedine dijelove tijela kako bi se postigao željeni rezultat.

Aktivno vježbanje u termo kapsuli


U termo-kapsuli, posebno konstruiranoj za maksimalno trošenje kalorija i gubljenje masti, izvode se ciljane vježbe za smanjenje opsega na pojedinim dijelovima tijela. Time se ciljano reducira potkožno masno tkivo, a vježbama za oblikovanje tijela osnažuje se muskulatura. Aktivnim vježbanjem u zagrijanoj termo-kapsuli, znatno se ubrzava metabolizam. Obzirom da je tijelo u tim uvjetima aktivno, dolazi do sinergijskog efekta u postupku eliminacije masnih naslaga. Do takvog procesa dolazi uslijed djelovanja topline “iznutra i izvana“. Kako je poznato, pod višom temperaturom dolazi do ubrzavanja svih kemijskih procesa, pa stoga dolazi i do ubrzane i lakše kemijske reakcije pri razgradnji masnog tkiva (lipolize).

Osim na ubrzanje lipolize, aktivnim vježbanjem aktivira se i vazodilatacija (širenje krvnih žila), enzimski sustav, te znojenje, koje je presudno u izbacivanju toksina i otpadnih tvari iz tijela.

Vježbanjem se istovremeno aktivira i ojačava opuštena muskulatura tijela, te se intenzivira dotok serotonina, što rezultira boljim raspoloženjem i vedrijim pogledom na svijet.


Limfna drenaža

Limfna drenaža uporabom aparata koristi upuhivanje zraka u manžete, te tako pritiskom gura limfu od periferije prema srcu. Koristi se “presso” i “vacum” metoda.

Debljina i celulit su posebno medicinski, ali i estetski problem suvremenog svijeta. Celulitne tvorbe, koji se uz sve preventivne mjere ipak pojavljuju, uspješno se tretiraju limfnom drenažom.

Limfnom drenažom uklanja se višak tekućine iz tkiva koje okružuju masne naslage te se na tako smanjuje ukupna masa celulitne tvorbe.

Drenaža mijenja i sam izgled kože, koja poprima zdraviji i prirodniji izgled. .


Vakumska/ultrazvučna kavitacija

Vakumska/ultrazvučna kavitacija je neinvazivan i bezbolan tretman koji ujedinjuje efekt vakuma i kavitacije, te omogućuje brzo, sigurno i učinkovito uklanjanje lokalnih masnih naslaga i oblikovanje tijela (trbuh, stražnjica, bokovi, bedra, koljena, ruke) bez dugotrajnog oporavka, oteklina, edema ili alergija.

Tehnologija kavitacije omogućuje koncentraciju energije na točno određenoj dubini u tkivu, što osigurava selektivno razbijanje masnih stanica u potkožju. Površina kože, žile, živci i mišići pri tome ostaju netaknuti. Rezultati kavitacije kod večine klijentica vidljivi su već nakon prvog tretmana (1 do 4 cm u opsegu), a daljnjim se tretmanima rezultati dodatno popravljaju. Učinak kavitacije je dugotrajan, te je sada moguće ukloniti najtvrdokornije masnoće, pa čak i one skrivene među mišićnim vlaknima.


LPG CELLU M6

LPG Cellu M6 anticelulitni tretmani su vrhunski tretmani za borbu protiv celulita. Tretman se izvodi uređajem koji radi s tehnologijom motoriziranih valjaka i vakuma. Aparativna masaža prodire u dubinske slojeve kože i aktivira fibroblaste na pojačanu produkciju kolagena.

Stimulira se vezivno tkivo i oslobađaju se zarobljene nakupine celulita, a koži se vraća tonus te postaje glatkija i elastičnija. Ukratko, to je uređaj koji je pobijedio celulit trodimenzionalnom masažom, limfnom drenažom, intenzivnom lipolizom te liftingom kože tijela. Ovim, jedinim medicinski priznatim uređajem postiže se rezultat vitkog tijela bez celulita ili kože poput narančine kore, s njegovanom i gipkom kožom.


LPG CELLU M6 masaža lica

LPG tretman lica, vrata i dekoltea ili liftmasaža
LPG učinak prirodnog liftinga, odnosno obnavljanja zategnutosti, učvršćivanja i elasticiteta opuštene kože, te smanjenje i zaglađivanje bora. Tretiranje nakupljenih masnih područja na licu i vratu (npr. podbradak i sl.)
Patentirana LPG tretmanska glava svojim snažnim stimulacijama reaktivira proizvodnju novog kolagena i hijaluronske kiseline i sintezu elastina, čime se postiže trenutačan i dugotrajan učinak.
Rezultat je lice s vidljivo smanjenim borama ili bez njih, a također i remodeliranje konture lica postignute zatezanjem i učvršćivanjem kože.
Tretman traje od 20 do 30 minuta ovisno o broju tretiranih područja lica i/ili vrata i dekoltea.
Program je organiziran prvo u tretmane koji su češći (6 do 8 puta mjesečno), zatim vremenski malo odvojeniji (4 do 6 puta mjesečno), a na kraju dolaze tretmani održavanja (1 do 2 puta mjesečno).
Za ilustraciju tretmana pogledajte kratki video.

Lipo detox

Lipo detox je anticelulitni postupak, koji jednostavno i brzo smanjuje opseg tijela te vidljivo ublažava izgled narančine kože.

Prirodni aktivni sastojci (klinički dokazano) djeluju odmah i daju slijedeće rezultate:

  • smanjenje debljine masnog tkiva
  • poboljšanje strukture potkožnoga tkiva
  • smanjeno zadržavanje vode i skladištenja masti

Već nakon jednosatnog tretmana poboljšan je izgled kože, ona postaje glatka, kompaktna i vidljivo napetija. U kliničkim studijama dokazano je da se ovim postupkom može izgubiti od 2 do 3 cm!!!


Body wrapping i termo deka


Body wrapping (omatanje tijela) je tretman kojim se učinkovito uklanja celulit i pri tome smanjuje obujam tijela. Uz uporabu posebnih kozmetičkih proizvoda osmišljenih  upravo u svrhu čišćenja kože, otvaranja pora i detoksikacije tijela, rezultati su jako brzo vidljivi.

Ova posebna tehnika omatanja tijela elastičnom folijom pogodna je za učvršćivanje opuštenih dijelova kože, kod uklanjanja celulita, vraćanja kože u prvotno stanje nakon trudnoće, nakupina vode, opće uklanjanje štetnih tvari iz organizma, dubinske njege kože te razbijanje neželjenih masnih jastučića.Maderoterapija


Maderoterapija (terapija drvetom) je tehnika masaže koja potječe iz Kolumbije i koja se zasniva na korištenju anatomski izrađenih elemenata od drveta što čini terapiju 100% prirodnom bez alergijskih reakcija na koži. Ova terapija predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže i namijenjena je osobama sa disproporcionalnim, lokalnim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu, borama i celulitom.

Ovom metodom stimulira se i popravlja ravnoteža energije, smanjuje stres i oslobađaju mišići i zglobovi od bolova. Sve ove blagodati maderoterapije su uvjetovale proširivanje primjene i u estetske svrhe. Može se koristiti za dobivanje čvrstine tijela, zategnutosti kože, za smanjivanje i lokalizaciju broja masnih stanica, izbacivanje toksina, viška vode i celulita.

Ovo oslobađanje od toksina potiče metabolizam na sagorijevanje masti. Također, razbijaju se džepovi upornog celulita, smanjuju se nabubrenja na koži i omogućuje se ravnanje i zatezanje kože. Instrumenti koji se koriste u maderoterapiji, dizajnirani su tako da se prilagođavaju različitim dijelovima tijela.


Depilacija


Depilacija ili epilacija je postupak uklanjanja dlačica, s određenih dijelova lica i tijela, mehaničkim ili kemijskim putem.

Riječ depilacija (depiliranje) nastala je od latinske riječi pilus = dlaka, dodavanjem prefiksa de – od(stranjivanje).

Depilacija je postupak kojim se odstranjuje samo površinski (vidljivi) sloj dlačica, dok je epilacija postupak kojim se odstranjuje dlačica s korijenom. Depilacija nije trajan postupak i potrebno ju je redovito ponavljati.

Neki od načina depilacije su depilacija voskom, depilacija šećernom pastom, laserska depilacija, depilacija kemijskim sredstvima ( kreme za depilaciju ) i elektroliza.


Parna kupelj i infracrvena kapsula

Parna kupelj se temelji na biološkom djelovanju topline u obliku vrućeg i vlažnog zraka (temperatura zraka iznosi između 40 i 50 °C, a relativna vlažnost zraka 80 – 100 %).

Infracrvena kapsula koristi infracrvene zrake. To su valovi energije nevidljivi ljudskom oku koji mogu prodrijeti duboko u ljudsko tijelo gdje podižu temperaturu površine tijela i aktiviraju glavne tjelesne funkcije.

Oba tretmana potiču proces uklanjanja lokalnih masnih naslaga i detoksikacije, a u kombinaciji s aktivnim vježbanjem u termokapsuli učinkovito se osnažuje i oblikuje tijelo.